Yoghurtmengsel met mango puree en gekarameliseerde pecannoten

on

Een toetje voor degene die tijdens de feestdagen toch een beetje wil letten op zijn voeding, maar toch ook iets lekkers op zijn bordje wil! Ik heb geprobeerd om iets simpels en lekkers te maken voor jullie. Dit kerstdessert bestaat uit een yoghurtmengsel met mango puree en gekarameliseerde pecannoten. Yummy! 

Wat heb je nodig (voor 2 personen)? 
– 100 gram yoghurt Griekse stijl 0% vet
– 100 gram magere kwark
– 30 gram pecannoten 
– 30 gram honing
– 5 gram kokosbloesemsuiker (normale suiker kan ook)
– 1 rijpe mango
– 10 el water 
– rode besjes als topping

Hoe maak je het? 

1. Schil de mango en snijd hem in kleine stukjes. 

2. Verwarm de stukjes mango in een pannetje, samen met de 10 eetlepels water en met 10 gram honing. Roer het geheel door tot de mango stukjes warm zijn geworden. 

3. Stop de mango in de keukenmachine/mixer en maal goed door tot het een glad mengsel is geworden. Nu heb je mango puree.l. Wil je de puree koud eten? Zet dan in de koelkast om af te koelen. Je kan het ook warm eten door de yoghurt. 

4. Meng in een aparte kom de yoghurt Griekse stijl met de magere kwark en 10 gram honing. Zet even opzij. 

5. Verhit een pannetje. Voeg de pecannoten toe aan het pannetje, samen met nog 10 gram honing en 5 gram suiker. Roer goed door tot je een plakkerig nootjes hebt. 

6. Pak twee glaasjes. Vul de onderkant met de mango puree. Hierop leg je de yoghurt/kwark. Bovenop leg je de gekarameliseerde noten. Versier met wat besjes en klaar! 

Eet smakelijk en fijne feestdagen✨

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s