Maissoep

on

maissoep

Een soepje tijdens de lunch blijft toch wel mijn favoriet in de winter! Lekker warm tijdens de koude dagen. Daarnaast maak ik altijd super makkelijke en snelle soepjes, zo klaar dus.

Wat heb je nodig (voor ongeveer 3 porties)? 

– 1 groot blikje mais
– 1 grote ui
– 1 teentje knoflook
– 1 liter bouillon (gekookt water met een bouillonblokje)
– beetje kokosolie

Hoe maak je het? 

  1. Verhit de kokosolie in een pannetje en fruit daarin de ui samen met de knoflook.
  2. Voeg de mais toe en roer even door.
  3. Voeg de bouillon toe en laat een paar minuutjes doorkoken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Ik heb zelf de blender gebruikt omdat er anders velletjes van de mais achter kunnen blijven.

Eet ze!

Macro’s per portie:
Kcal 78
Koolh 13
Eiwit 1,8
Vet 1,2
Vezels 1,2

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s