Pompoencurry

pompoencurry

Ik had nog een halve pompoen over na mijn pompoen receptje. Daarom maakte ik deze lekkere pompoencurry!

Wat heb je nodig?

– +/- een halve pompoen
– 400 gram Griekse yoghurt
100 gram doperwten
100 gram mais
2 rode uien
1 el kurkuma
teentje knoflook
bouillonblokje
kokosolie om in te bakken
optioneel: naanbrood

Hoe maak je het?

  1. Maak de pompoen schoon. Verwijder de pitten en draden en snijd in blokjes.
  2. Snijd de rode uien in ringen (blokjes kan ook). En snijd de knoflook fijn of pers hem uit.
  3. Fruit in een koekenpan met wat kokosolie de rode ui en knoflook. Voeg hieraan de pompoenstukjes en roerbak even door.
  4. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt samen met het bouillonblokje toe. Roer even goed door tot het bouillon blokje is opgenomen in de yoghurt. Meng hierna ook de kurkuma door het mengsel.
  5. Laat het mengsel vervolgens zachtjes op het vuur pruttelen tot de pompoen zacht is geworden. Dit duurt wel 10-15 minuten. Roer tussendoor even door.
  6. Als de pompoen beetgaar is, voeg je de doperweten en mais toe.
  7. Wat lekker is om bij de pompoencurry te eten, is naanbrood. Deze kan je kant en klaar kopen in de supermarkt. Je hoeft ze alleen even af te bakken in de oven. Zelf maken kan natuurlijk ook.
  8. Top je curry nog af met een lekkere dot Griekse yoghurt en smullen maar!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s