Vega taco’s

Deze vega taco’s zijn niet normaal lekker! Mijn vriend is echt een vleesliefhebber, maar ik had stiekem niet gezegd dat er geen vlees in zat. Achteraf vertelde ik het aan hem en hij was redelijk verbaasd haha! Goede tip dus voor de vleesetende man šŸ˜‰ Het is een vulling van zoete aardappel met aubergine, een tomaten salsa, feta en amandelen. Heerlijk!

Ik maakte de zoete aardappel en aubergine klaar in de Aerofryer die ik kreeg van Princess, maar het kan ook gewoon in de oven.

Wat heb je nodig (voor 4 Ć  5 taco’s)?
– 2 middelgrote zoete aardappelen (ongeveer 300 gram)
– 1 aubergineĀ 
– 1 grote tomaatĀ 
– 1/2 rode uiĀ 
– 1 tl limoensap
– 75 gram feta (ongeveer, meer is ook lekker)
– 2 handjes amandelenĀ 
– 2 tl olijfolie
– 2 tl ras el hanout kruiden (ik gebruikte deze van Green Gypsy Spices)
– zout en peper
– paar sprietjes verse bieslook

– verpakking met taco’sĀ 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven / aerofryer voor op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1×1 cm. Snijd ook de aubergine in blokjes.
  3. Doe de zoete aardappel in een kom en doe dit ook met de aubergine, apart van elkaar dus. Voeg bij beide kommen 1 tl olijfolie toe, 1 tl ras el hanout kruiden en zout en peper naar smaak.
  4. Stop eerst de zoete aardappel in de oven voor ongeveer 5 minuten. Doe daarna de aubergine er bij in de oven en bak nog 10 minuten door in de oven (de zoete aardappel zit er dus 15 minuten in en de aubergine 10 minuten).
  5. Ondertussen maak je de tomaten salsa. Snijd de tomaat heel fijn en de rode ui ook. Ik was heel lui en heb het samen in een keukenmachine gedaan. Voeg 1 tl limoensap toe en wat zout en peper naar smaak. Zet even opzij.
  6. Hak de amandelen fijn. Verkruimel de feta en snijd de bieslook fijn.
  7. Stop de taco’s even in de oven (zoals beschreven op de verpakking), vul ze daarna met een laagje zoete aardappel en aubergine, een laagje tomaten salsa, wat feta, amandelen en bieslook en herhaal dit nog een keer (als het past).

Wij hebben echt gesmuld! Het is ook echt zo gemaakt, omdat je alleen even de aardappel en aubergine in blokjes hoeft te snijden en vervolgens in de oven schuift.

Ga jij dit recept maken? Tag me dan!

Liefs, Lindsey

Macro’s per taco (als je uit gaat van 5 stuks):
Kcal 282
Kh 27
Vet 14
Eiwit 9

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s