Gastblog – Joorkitchen ontbijtcake

on

Hallo lezers van mamasuperdun! Thanks for having me 🙂 Ik mocht van Lindsey een van mijn recepten met jullie delen, superleuk! Dus ik deel heel graag een van mijn favoriete ontbijtjes met jullie: deze ontbijtcake van dadels, banaan en wortel.

Joorkitchen

Voor wie mij niet kent: mijn naam is Joor en ik blog alweer een aantal jaar voor JoorKitchen.nl. Wat ik vooral maak? Veel vega (ik eet zelf geen vlees), soms wat vis, heel soms wat vlees (mijn vriend wil het wel soms eten) en ook veel lekkers voor het ontbijt, de lunch, borrel of voor de lekkere-trekmomenten.

Naast mijn blog werk ik als redacteur en copywriter bij Marley Spoon in Amsterdam en als freelancer (fotograaf, tekstschrijver, social media) voor opdrachtgevers. Een supergave combinatie. Maar ook een heel drukke combinatie! Daarom is dit makkelijke receptje een van mijn favoriete recepten: je maakt het namelijk 1x, vriest de plakjes in en je kunt vervolgens flink wat ochtenden genieten van dit fijne ontbijtje. Superhandig!

wat heb je nodig voor 1 cake van 28 cm?

– 150 gram medjooldadels

– 100 gram winterwortel

– 2 rijpe bananen

– 2 eieren

– 75 gram speltbloem

– 75 gram amandelmeel

– 1 eetlepel kaneel

– 1 theelepel bakpoeder

– snufje zout

– handje pompoenpitten of noten naar keuze

– cashew-, amandel of pindapasta

– fruit naar keuze

– extra benodigd: cakevorm van 28 cm, bakpapier, keukenmachine

Hoe maak je deze lekkere ontbijtcake?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.

2. Vul een schaaltje met kokend water, haal de pitten uit de dadels en leg de dadels in het water. Laat een paar minuten staan.

3. Mix de droge ingrediënten – het speltbloem, het amandelmeel, de kaneel, het bakpoeder en het zout – in een kom door elkaar.

4. Giet de dadels af en gebruik de keukenmachine om de dadels klein te krijgen. Voeg dan vervolgens de wortel en de banaan toe en draai tot een geheel. Voeg dan als laatste 1 voor 1 de eieren toe.

5. Schep vervolgens de droge mix door de natte mix en roer goed door. Giet het beslag in de cakevorm en verdeel er de pompoenpitten en / of noten overheen.

6. Bak de cake in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Ik snijd de cake na het afkoelen in plakjes en doe die plakjes met bakpapier ertussen in een bak die ik in de vriezer zet. ‘s Morgens verwarm ik twee plakjes in de magnetron of in de grillpan. Ik doe er een eetlepel cashew- of amandelpasta overheen en serveer er vers fruit bij. Superlekker!

Liefs en groetjes,

Lindsey & Joor

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. karinhaarblog schreef:

    Heerlijk !!! 😃 bedankt voor het delen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s