Dit was me toch een partijtje lekker.. Ik had al eerder zelf naanbrood gemaakt maar nog nooit het recept gedeeld. In deze blog vind je dus het basis recept voor naanbrood en daarbij het recept van hoe ik dit naanbrood heb belegd!
Wat heb je nodig (voor 2 stuks)?
Voor het naanbrood
– 100 gram volkoren speltmeel *
– 75 gram Griekse yoghurt 0% vet
– 1 tl bakpoeder
– snuf zout
– 2 el olijolie
– 1/2 teentje knoflook uitgeperst
– uienpoeder, zout en peper
* speltmeel kan je ook vervangen voor zelfrijzend bakmeel, je hebt dan geen bakpoeder nodig.
Extra: deegroller, bakpapier en grillpan
Om het naanbrood mee te beleggen:
– 1 kleine gebakken kipfilet
– 2 el doperwten spread (het recept vind je hier)
– klein handje gesneden rode kool
– 20 gram geitenkaasbolletjes Bettine
– 1 tl honing
Hoe maak je het?
- Meng het speltmeel met de bakpoeder en een snuf zout.
- Voeg de Griekse yoghurt toe en kneed tot er een deegbal ontstaat. Is de deegbal te droog? Voeg dan wat yoghurt toe. Is hij te nat? Voeg dan wat meel toe.
- Maak van het deeg twee balletjes. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en bovenop een deegbal. Rol de bal met de deegroller uit in een ovale vorm. Hierdoor blijft het niet plakken! Doe dit tweemaal en leg even opzij.
- Meng in een kommetje de olijfolie, geperste knoflook, uienpoeder en zout en peper.
- Verhit de grillpan. Leg hierin het naanbrood en bestrijk met het oliemengsel. Bak het naanbrood ongeveer 2 minuten en draai dan om. Bestrijk nu ook de andere kant met het oliemengsel.
Eet het naanbrood lekker bij een soepje of salade, of maak er de naanbroodjes van zoals op mijn foto! Beleg de naanbroodjes dan met wat doperwten spread, daarop een stukje gebakken kipfilet (in stukjes) met wat rode kool, geitenkaas en honing. MEGA LEKKER!
Liefs, Lindsey
Macro’s naanbrood zonder beleg (per stuk):
Kcal 257
Koolh 36,9
Eiwit 8,9
Vet 8,5
Wat ziet dit er onwijs lekker uit zeg!
LikeLike