Het was al weer een tijdje geleden dat ik iets hebben gebakken. Ik wilde deze week een verantwoord en lekker tussendoortje hebben, dus ik besloot een bananen cake te maken. Maar wel met chocolade, aangezien ik altijd choco-cravings krijg :p Deze cake smaakt zo lekker zacht en smeuïg! En super simpel natuurlijk 🙂
Wat heb je nodig?
– 100 gram medjoul dadels
– 75 gram amandelmelk ongezoet
– 2 middelgrote bananen
– 2 eieren
– 50 gram amandelmeel
– 50 gram pure chocolade stukjes (ik gebruikte chocolade druppels)
– 30 gram cacaopoeder
– 15 gram honing
– 10 gram bakpoeder
Extra:
– cakevorm
– mixer
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Ontpit de dadels, snijd ze in kleine stukjes en week ze in warm water. Zet even opzij, hierdoor worden de dadels lekker zacht.
- Prak de bananen en mix deze in een kom samen met de twee eieren.
- Giet de dadels af en mix deze door het bananen mengsel samen met de amandelmelk en honing.
- Voeg nu de amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe aan het mengsel en mix het geheel een paar minuten goed door tot er een beslag ontstaat.
- Roer de stukjes pure chocolade door het beslag.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm.
- Bak de cake ongeveer 45 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen en eet als tussendoortje, preworkout of toetje 😉
Tip: eet deze lekkere chocolade cake met wat rood fruit, nog lekkerder!
Liefs, Lindsey
Macro’s per plak (12 stuks):
Kcal 111
Koolh 11,6
Eiwit 4,2
Vet 5,9