Moederdag Bessen kwarktaart

IMG_2035HAPPY MOTHERSDAY!

Waar maak je je lieve moedertje nou gelukkiger mee dan met een meeeeeega lekker taartje, die ook nog eens eiwitrijk is? Speciaal voor Body & Fit Shop maakte ik dit heerlijke taartje.

Ik maakte een super lekkere cheesecake met een “oreo” bodem, cheesecake laag en bosvruchten topping. Dit taartje ziet er toch te zoet uit? Leuk om aan je mama te geven op moederdag! Deze taart lijkt misschien ingewikkeld maar is het echt niet! De taart is super simpel, er gaat alleen even wat tijd in zitten. Het is wel handig om deze taart een dag van te voren te maken!

Wat heb je nodig (10-12 stukjes)?

Voor de bodem:
– 20 Crunch and cream cookies (of “echte” Oreo koekjes)
– 30 gram gesmolten kokosolie

Voor de middelste laag:
– 250 gram Griekse yoghurt 0% vet
– 250 gram magere kwark
– 50 gram Fresh Berry isolaat perfection (eiwitpoeder)
– 25 gram honing
– 5 gelatine blaadjes

Voor de bovenste laag:
– 350 gram diepvries bosvruchten
– 75 gram Protein Bites Crunchy
– 3 gelatine blaadjes

Extra:
– taartvorm van 18 cm 

Hoe maak je het?

  1. Bekleed de taartvorm met bakpapier of vet in. Ik gebruikte bakpapier zodat ik het taartje er makkelijk uit kon halen.
  2. Je begint met de bodem. Stop de koekjes in een keukenmachine (of blender) en mix door tot de koekjes fijn zijn geworden. Pak een kom en doe hierin de verkruimelde koekjes samen met de kokosolie. Meng het geheel door zodat de olie goed is gemengd met de koekjes.
  3. Stop het mengsel in de taartvorm en verdeel over de bodem. Druk met de achterkant van een lepel de bodem aan zodat het een geheel wordt. Zet de bodem in de koelkast, ondertussen ga je de middelste laag maken.
  4. Week 5 gelatine blaadjes in een bakje koud water en laat ongeveer vijf minuten staan.
  5. Meng in een kom de Griekse yoghurt, de magere kwark, de eiwitpoeder en honing tot een glad mengsel.
  6. Zet een klein pannetje op een zacht vuurtje met 5 eetlepels water. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan het pannetje. Roer het geheel door zodat de gelatine blaadjes oplossen in het water. Laat dit even afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Roer het gelatine mengsel nu door het yoghurt/kwark mengsel. Pak de taartvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel over de bodem. Zorg dat je in ieder geval nog zo’n 2 cm aan de bovenkant overhoudt voor de bovenste laag.
  8. Zet de taart nu voor minstens 3 uur in de koelkast.
  9. Als deze tijd voorbij is maak je de bovenste laag. Week nu 3 gelatine blaadjes in een bakje water. Doe het diepvries fruit in een pannetje en zet op het vuur. Verwarm het fruit zodat het zacht wordt.
  10. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan het fruit in het pannetje. Roer het geheel door zodat de gelatine blaadjes oplossen. Laat het fruit een paar minuten afkoelen in het pannetje.
  11. Haal nu weer de taart uit de koelkast en verdeel het fruit mengsel op de bovenkant. Zet weer in de koelkast voor minstens 3 uur.
  12. Als je de taart gaat serveren verdeel je de Protein Bites Crunchy over de taart (snijd ze eventueel in kleinere stukjes voor een leuk effect).

Fijne Moederdag!!

Hopelijk smult jullie mama ook zo van dit taartje als ik zelf heb gedaan 🙂

Liefs, Lindsey

Macro’s bij 12 stukken:
Kcal 215
Koolhydraten 16 gram
Eiwit 14 gram
Vet 10 gram

IMG_2034

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s