Hartig snackbrood

on

Wie van jullie eet er ook graag bananenbrood oid als snack? Maar einde van de dag krijg ik juist altijd meer trek in iets hartig. Ik eet dan vaak crackers met Philadelphia light en kipfilet of hummus. Maar dat wordt ook zo saai. Daarom bedacht ik een lekkere snack voor einde van de middag. Dit snackbrood is ook lekker om bij de borrel te gebruiken! Is weer eens iets anders dan stokbrood met smeersels.

Wat heb je nodig?
– 1 courgette 
– 2 middelgrote rode ui
– 15 snack tomaatjes 
– 100 gram zelfrijzend bakmeel
– 4 eieren
– 1 teentje knoflook uitgeperst
– 25 gram groene pesto
– 60 gram geraspte kaas
– kruiden naar smaak (ik gebruikte zout, peper en basilicum) 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de uien in halve ringen en halveer de snacktomaatjes.
  3. Rasp de courgette en doe dit in een schone theedoek. Knijp nu al het vocht eruit. Anders wordt het snackbrood veel te nat.
  4. Mix in een kom het zelfrijzend bakmeel met de eieren tot een glad beslag met een mixer.
  5. Voeg de geperste knoflook toe aan het beslag samen met de (uitgeknepen) courgette rasp en pesto en mix weer door. Voeg ook wat kruiden toe zoals zout, peper en basilicum.
  6. Roer nu met een lepel de tomaatjes, uien en de helft van de geraspte kaas door het beslag. Houd eventueel wat tomaatjes opzij om straks de bovenkant mee te bedekken.
  7. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het beslag erin. Leg eventueel nog wat tomaatjes op de bovenkant en bestrooi met de andere helft van de geraspte kaas.
  8. Zet in de oven voor 40 minuten.
  9. Na deze 40 minuten haal je het brood uit de oven en verwijder je het brood uit het bakblik. Doe dit voorzichtig zodat niet het hele brood stuk gaat. Maak de zijkanten van het bakpapier los en zet het brood nog zo’n 5 minuten terug in de oven. Hierdoor worden ook de zijkanten lekker knapperig!

Met dit snackbrood als tussendoortje kom jij de middag wel door!

Liefs, Lindsey

Voedingswaarden per plak (12 stuks):
Kcal 90
Koolh 10
Eiwit 7
Vet 5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s