Laatst vertelde ik jullie al over de nieuwe smaken chocolade van Delicata bij Albert Heijn. Deze smaak is echt favoriet: melk – pecan – karamel – zeezout, yummy! Ik maakte daarom iets lekkers met mijn favo reep: deze heerlijke taartjes met chocolade-dadel vulling.
Wat heb je nodig (voor 4 taartjes)?
– 100 gram melk chocolade pecan karamel zeezout (Delicata – Albert Heijn)
– 5 medjoul dadels
– 15 gram halfvolle melk (andere melk kan ook)
– 175 gram amandelmeel
– 40 gram pecannoten
– 30 gram kokosbloesemsuiker
– 30 gram kokosolie
– 1 ei
– 8 frambozen (diepvries)
Extra:
– 4 bakvormpjes voor taartjes (of 1 grote)
– mixer
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de kokosbloesemsuiker, olie en het ei met de mixer. Voeg hieraan het amandelmeel toe en mix door. Je krijgt nu een beetje plakkerig deeg!
- Vet de bakvormpjes in (ik gebruik hiervoor bak spray van dr. oetker). Draai vier balletjes en leg die in het vormpje. Druk met je vingers het deeg naar de zijkanten zodat er een “bakje” ontstaat. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en zijkanten. Zet in de oven voor ongeveer 13-15 minuten. Houd in de gaten dat de zijkanten niet verbranden.
- Ondertussen maken we de vulling. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd de dadels in stukjes.
- Verhit in een pannetje (op een zacht vuurtje!) de chocolade en voeg hieraan de stukjes dadel en melk toe. Roer het geheel door en prak eventueel de dadels fijn met een vork. Er ontstaat nu een zachte chocolade vulling.
- Laat de taartjes afkoelen en haal ze dan uit het vormpje. Vul ze met het chocolade-dadel mengsel. Hak de pecannoten in kleine stukjes en verdeel over de vier taartjes.
- Leg op alle taartjes nog twee frambozen (of meer) en genieten maar!
Liefs, Lindsey
Vriend van AH