Hartig snackbrood 2.0


Een tijdje geleden maakte ik een vet lekker hartig snackbrood (klik hier voor het recept). Ik maakte nu een nieuwe versie! Eigenlijk hetzelfde recept, maar met andere ingrediënten! Ook heel lekker! Vooral met een beetje hummus of cream cheese (light).

Wat heb je nodig?
– 100 gram zelfrijzendbakmeel
– 60 gram geraspte kaas 
– 4 eieren
– 1 gele paprika
– 1/2 rode paprika
– 1 courgette
– 2 uien
– 2 tl sambal badjak
– 1 teentje uitgeperste knoflook
– zout en peper

Extra:
– bakblik / cakevorm

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de uien in halve ringen en de paprika’s in stukjes. Snijd de helft van de courgette in kleine blokjes.
  3. Rasp de andere helft van de courgette en doe dit in een schone theedoek. Knijp nu al het vocht eruit. Anders wordt het snackbrood veel te nat.
  4. Mix in een kom het zelfrijzend bakmeel met de eieren tot een glad beslag met een mixer.
  5. Voeg de geperste knoflook toe aan het beslag samen met de (uitgeknepen) courgette rasp, sambal, zout en peper en mix weer door.
  6. Roer nu de gesneden groenten en de helft van de geraspte kaas door het beslag.
  7. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het beslag erin en bestrooi met de andere helft van de geraspte kaas.
  8. Zet in de oven voor ongeveer 60 minuten.
  9. Check het brood even rond de 40-45 minuten, wordt hij te bruin? Dek het dan af met aluminiumfolie. Zo gaart de cake nog door, maar verbrand de bovenkant niet.
  10. Haal na zo’n 55 minuten het brood uit de oven en verwijder je het brood uit het bakblik. Doe dit voorzichtig zodat niet het hele brood stuk gaat. Maak de zijkanten van het bakpapier los en zet het brood nog zo’n 5 minuten terug in de oven. Hierdoor worden ook de zijkanten lekker knapperig!

De cake blijft van binnen een beetje “plakkerig” dit komt door al het vocht van de groenten. Maar dat mag de pret niet drukken 😉

Heerlijk als tussendoortje of als lekkere traktatie!

Liefs, Lindsey

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s