Olie-kwark-bollen


Dol op oliebollen? Probeer dan eens deze gezondere variant! Ze smaken echt goed, maar een stuk verantwoorder dan een vette oliebol. Ze zijn gemaakt van kwark en speltmeel en bereid in de oven!

Wat heb je nodig? 

– 200 gram magere kwark
– 125 gram speltmeel
– 75 gram rozijnen
– 30 gram honing
– 15 gram kokosbloesemsuiker
– 2 eieren (alleen het eiwit)
– 1 el (kokos)olie
– 1 tl bakpoeder
– snuf zout 

Hoe maak je het? 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de rozijnen wellen in een bakje met warm water.

2. Scheid de eieren en doe de eiwitten in een beslagkom. Meng de eiwitten nu heel luchtig. De eiwitten zijn luchtig genoeg als je de kom op zijn kop kan zetten en de eiwitten blijven hangen!

3. Voeg aan de eiwitten de kwark, olie, honing toe en mix het geheel door.

4. Voeg nu ook het speltmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, zout en bakpoeder toe. Mix ook weer door tot je een beslag krijgt.

5. Droog de rozijnen in een schone theedoek en roer door het beslag.

6. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg hierop de balletjes beslag. Bak ze ongeveer 20-25 minuten goudbruin.

7. Bestrooi ze lekker met een beetje poedersuiker en smullen maar!

Echt rond als een oliebol zullen ze niet worden, maar het gaat om de smaak! 😁
Happy 2017!!🥂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s