Bladerdeeghapjes met geitenkaas en bessen


Bladerdeeghapjes uit de oven zijn echt zo goed. Je kan variëren van hartig tot zoet. Ik maakte deze zoete hapjes als kleine kerst snack!

Wat heb je nodig (3 stuks)?

– 30 gram bosbessen (diepvries)
– 15 gram honing
– 3 plakjes bladerdeeg
– 3 schijfjes geitenkaas
– 1 ei

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180-200 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Verbrokkel in het midden van een plakje bladerdeeg één schijfje geitenkaas.
  3. Strooi over de geitenkaas ongeveer 10 gram bosbessen per hapje. Over de geitenkaas en bessen verdeel je nog 5 gram honing.
  4. Vouw de bladerdeeg hapjes dicht door twee puntjes naar elkaar toe te pakken. Pak nu ook de andere twee puntjes. Draai alle puntjes bij elkaar in een soort toefje.
  5. Klopt het ei even los in een kommetje. Smeer de bladerdeeghapjes met een kwast in met ei.
  6. Zet in de oven voor ongeveer 15-20 min. Als de hapjes goudbruin zijn geworden zijn ze klaar!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s