Bladerdeeghapjes uit de oven zijn echt zo goed. Je kan variëren van hartig tot zoet. Ik maakte deze zoete hapjes als kleine kerst snack!
Wat heb je nodig (3 stuks)?
– 30 gram bosbessen (diepvries)
– 15 gram honing
– 3 plakjes bladerdeeg
– 3 schijfjes geitenkaas
– 1 ei
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180-200 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Verbrokkel in het midden van een plakje bladerdeeg één schijfje geitenkaas.
- Strooi over de geitenkaas ongeveer 10 gram bosbessen per hapje. Over de geitenkaas en bessen verdeel je nog 5 gram honing.
- Vouw de bladerdeeg hapjes dicht door twee puntjes naar elkaar toe te pakken. Pak nu ook de andere twee puntjes. Draai alle puntjes bij elkaar in een soort toefje.
- Klopt het ei even los in een kommetje. Smeer de bladerdeeghapjes met een kwast in met ei.
- Zet in de oven voor ongeveer 15-20 min. Als de hapjes goudbruin zijn geworden zijn ze klaar!