Geen appelbeignet, maar een appelkrans! Leuk voor op tafel met oud en nieuw. Niet zo gezond, maar wel heel lekker!
Wat heb je nodig (5 stuks)?
– 5 plakjes bladerdeeg
– 1 appel
– 1 ei
– 25 gram rozijnen
– 15 gram suiker
– 2 gram kaneel
Hoe maak je het?
1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Schil de appel en snijd hem in vijf (dikkere) schijven. Verwijder uit het midden van de schijf het klokhuis door een klein rondje te snijden.
3. Meng in een kommetje de suiker en kaneel samen.
4. Dip de appelschijf in het suiker mengsel, zodat aan beiden kanten suiker en kaneel zit.
5. In het midden van een plakje bladerdeeg leg je 5 gram rozijnen.
6. Leg de appelschijf in het midden van het plakje bladerdeeg bovenop de rozijntjes. Vouw alle randjes om de appelschijf heen en druk aan en dicht. Leg ze op de bakplaat.
7. Klop het ei los in een kommetje en smeer met een kwast de appel kransjes in met ei. Als je nog wat suiker/kaneel over hebt kan je dit er nog over heen strooien.
8. Zet in de oven voor ongeveer 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn. En eet ze lekker warm op!!
Fijne jaarwisseling allemaal 🥂✨