Kerst voorgerecht – Kipcocktail met kaki en avocado

voorgerecht

De klassieke kipcocktail, maar dan in een gezonder jasje! Heerlijk gevuld met kip, avocado, mango en kaki fruit.

Wat heb je nodig (2 à 3 personen)?

– 100 gram gerookte kip
– 75 gram Griekse yoghurt 0% vet
– 30 gram walnoten
– 1 avocado
– 1 mango
– 1 kaki
– 1 el yofresh (iets minder vette mayonaise)
– 1 tl kerrie
– zout en peper
– optioneel: komkommer als versiering

Hoe maak je het?

  1. Snijd de mango, kaki, avocado en gerookte kip in kleine blokjes. Zet even opzij.
  2. Meng in een kommetje de griekse yoghurt met de eetlepel mayonaise, kerrie poeder en zout en peper. Proef zelf even of de dressing voldoende smaak heeft voor jou.
  3. Roer de dressing voorzichtig door de kipcocktail. Als je het te grof doet, wordt de avocado helemaal verpletterd. Het moeten mooie blokjes blijven.
  4. Verdeel het mengsel op een bordje, in een glas of in een bakringetje (hiermee krijg je zo’n mooi rondje). Strooi er wat gehakte walnoten overheen en leg bovenop een paar halve walnoten.
  5.  Om zo’n leuk komkommer rolletje te maken doe je het volgende: schaaf met een kaasschaaf in de lengte van de komkommer. Hiermee krijg je een lange dunne plak. Rol het plakje op zodat je een rolletje krijgt. Rol er nog een plakje omheen om een wat dikker rolletje te krijgen.

Happy starters 🙂

Macro’s per portie (3 porties):
Kcal 315
Koolh 23,7
Eiwit 12,2
Vet 15
Vezels 7

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s