Bolcourgette chili con carne

on


Dus.. er was een restje chili con carne over die wij afgelopen week in een wrapje hebben gegeten. En die heb ik nu lekker in een bolcourgette gestopt! 

Wat heb je nodig? 

– 250 gram mager gehakt 
– 1/2 blik tomatenblokjes 
– 1/2 blik kidneybonen
– 1/2 blik mais 
– 2 bolcourgettes
– 1 ui 
– 1 el tomatenpuree 
– kruiden naar smaak (ik gebruikte zout, peper, chilipoeder en knoflook)

Hoe maak je het? 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de ui in grove stukken. 

2. Bak het gehakt rul. Zodra het gaar is, voeg je de uien toe. 

3. Roer het geheel even door en voeg dan de overige ingrediënten (mais, kidneybonen, tomatenblokjes en tomatenpuree) toe. 

4. Terwijl het gehakt mengsel opwarmt in de pan, maak je de bolcourgette schoon. Snijd de bovenkant er af en hol de courgette uit met een lepel. 

5. Vul de bolcourgette met het gehakt mengsel en zet ze rechtop in een ovenschaal. Voor de liefhebbers van kaas: bestrooi ze met een beetje geraspte kaas! 

6. Bak ze ongeveer 15 minuten tot de courgette een beetje zacht is geworden. 

Eet smakelijk! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s