Linzensoep

Processed with VSCO with f2 preset

Hoe lekker is het om tijdens de koude herfstdagen een soepje te nuttigen. Zowel als lunch als avondeten. Dit linzensoepje is romig van smaak en ook heel makkelijk te maken!

Wat heb je nodig?

– 100 gram rode linzen (niet uit blik) 
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 bouillonblokje
– 750 ml tot 1 liter water gekookt water (afhankelijk hoe dik je de soep wilt hebben)
– kokosolie om in te bakken
– zout en peper (of andere kruiden) naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Verwarm in een soep pannetje de kokosolie en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  3. Voeg het water (750 ml) met het bouillonblokje toe. En roer even door.
  4. Voeg de linzen toe en roer het geheel even door.
  5. Laat de soep zachtjes koken tot de linzen helemaal zacht zijn geworden.
  6. pureer hierna het geheel met de staafmixer.
  7. Als je de soep te dik vindt, voeg dan nog wat water toe.
  8. Kruid de soep met zout en peper of eventueel andere kruiden.
  9. Voeg een eetlepel magere kwark/Griekse yoghurt of creme fraiche tpe. hierdoor wordt hij lekker romig.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s