Vandaag ben ik alweer 27 jaar geworden, dus dat betekent trakteren! En wanneer je een foodblog hebt met gezonde en lekkere recepten, kan je natuurlijk niet met een taart van Dudok aan komen zetten (alhoewel die echt enorm lekker zijn!!). Daarom heb ik voor mijn collega’s deze havermout appel-noten cakejes gemaakt.
Ingrediënten (voor 10 cakejes):
– 150 gram havermeel
– 200 gram appelmoes (optioneel: appelmoes light)
– ½ appel in blokjes
– 1 ei
– 40 gram rozijnen
– 50 gram ongezouten noten (net welke je lekker vind, ik heb gemengde noten gebruikt)
– 1 ½ theelepel bakpoeder
– 1 ½ theelepel kaneel (koek/speculaaskruiden kunnen ook)
– snufje zout
Snijd de appel vast in kleine blokjes en laat de rozijnen een paar minuutjes (5-10 min) wellen. Hak de noten in grove stukjes. Vind je fijne stukjes lekkerder, doe je dat gewoon lekker! 🙂
Mix in een kom de droge ingrediënten bij elkaar (havermeel, bakpoeder, kaneel en zout). In een aparte kom mix je het ei even luchtig los. Dit kan met een garde maar een mixer is sneller. Giet het ei en de appelmoes bij het havermeel en mix even goed door.
Voeg aan het beslag de rozijnen, stukjes appel en noten. Schep vervolgens met een lepel het beslag in de cakevormpjes. De bovenkant heb ik nog “versierd” met wat losse havervlokken en pecannoten. Je kan de cakejes eventueel ook nog met stukjes appel, kaneel of honing bekleden.
Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten en je huis ruikt naar een appeltaartje!
Macro’s per cakeje:
Kcal 129
Koolh 17
Eiwit 4,1
Vet 4,3
Vezels 2,4