Deze energybars smaken zo lekker, dat je meerdere reepjes naar binnen wilt werken. Haha, oeps! Het was een experiment, maar uiteindelijk goed gelukt. Ze vullen erg in je buikje, waardoor ze goed dienen als een pre/post work-out bar. Even een kleine energie boost!
Wat heb je nodig?
– 150 gram dadels (ontpit)
– 75 gram cranberries
– 125 gram walnoten
– 20 gram honing
– 50 + 20 gram pure chocolade
– 30 gram pindakaas
– 2 el water
Hoe maak je het?
- Laat de dadels en cranberries ongeveer tien minuten wellen (met andere woorden, even weken) in gekookt water. Hierdoor worden ze lekker zacht en kan je ze zo goed malen in de keukenmachine.
- Hak de walnoten in kleine stukjes en snijd 50 gram chocolade in kleine blokjes. De overige chocolade is voor de topping.
- Haal de dadels en cranberries uit het water. Stop ze in de keukenmachine en voeg ongeveer 2 eetlepels water toe. Laat de keukenmachine goed door draaien tot alles fijn is geworden en er een soort “smurrie” is ontstaan.
- Vervolgens meng je het mengsel samen met de gehakte walnoten, honing, stukjes chocolade en pindakaas. Roer goed door totdat het een geheel is geworden.
- Bekleed een (vierkant) bakvorm of een ovenschaaltje met bakpapier. Hierop verdeel je het mengsel. Druk goed aan.
- De overgebleven 20 gram chocolade smelt je even (ik deed dit in de magnetron voor ongeveer 20-30 sec, maar het kan ook in een pannetje). Verdeel de gesmolten chocolade over het mengsel.
- Laat een nachtje (of minstens een aantal uren) in de koelkast staan. Snijd in blokjes of reepjes en smullen maar!
Liefs, Lindsey
Macro’s per reepje (15 stuks):
Kcal 143
Koolh 15,2
Eiwit 2,2
Vet 8,8
Vezels 1,2