Pulled chicken wrap

on

Pulled chicken wrapOch, wat een lekker wrappie weer. Pulled chicken is dus eigenlijk een “geplukte kip”. Dit klinkt niet echt smakelijk, dus dan maar op z’n engels haha! De smaak daarentegen is erg lekker. Je kan in allerlei smaken en groenten variëren, dus elke keer weer iets lekkers op tafel!

Ingrediënten (voor +/- vier wraps):
– 2 kipfilets
– 1 liter bouillon
– 1 el tomatenpuree
– 1 grote ui
– 1 teentje knoflook
– 100 gram zongedroogde tomaatjes
– 4 meergranen wraps
– ijsbergsla (gesneden)
– kokosolie om in te bakken

Optioneel:
– yofresh / friteslijn (iets van minder vette mayo)
– sriracha saus
– diverse groenten, zoals avocado / tomaten / komkommer / mais enz.

Breng 1 liter water aan de kook met een (kippen)bouillonblokje. Hierin leg je de kipfilets. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken. Ondertussen kan je even chillen, stofzuigen of alvast de gekozen groenten voor in je wrap snijden.

Snijd de ui fijn en pers het knoflookteentje uit (of snijd in kleine stukjes). De zongedroogde tomaatjes snijd je ook in fijne reepjes.

Wanneer de kip gaar is, ga je hem dus “plukken”. Ik heb de kipfilet met twee vorken uit elkaar getrokken. Met een kant houd je hem vast en met de andere vork begin je hem los te trekken. Dit klinkt heel raar.. maar toch doen 😉

In een pan verhit je een beetje kokosolie, waarin je de ui fruit. Voeg de knoflook en zongedroogde tomaatjes toe. In de pan voeg je de pulled chicken en 1 eetlepel tomatenpuree. Roer even goed door tot alles goed is gemengd.

Verwarm de wrap in de magnetron. De wrap kan je dan eventueel een beetje besmeren met yofresh of sriracha, net wat je lekker vind. Hierop leg je wat gesneden ijsbergsla en daarop de pulled chicken. Beleg met je favoriete groenten (ik had avocado en tomaten) en rol de wrap op. Je kan de wrap ook koud eten, lekker meenemen naar je werk als lunch dus. Smullen maar!

Macro’s (per wrap):
Kcal 339
Koolh 28
Eiwit 24
Vet 14
Vezels 2
(de macro’s kunnen anders zijn wanneer je andere sauzen of groenten gebruikt natuurlijk!)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s