Bloemkool couscous

on


Couscous is erg lekker, maar er zitten natuurlijk wel wat koolhydraten in. Heb je nou toch zin in couscous, maar wel koolhydraatarm? Kies dan voor bloemkool couscous! De structuur is precies hetzelfde en het heeft een lekkere smaak, maar wel een stuk minder koolhydraten. Het proberen waard dus!

Ingrediënten (+/- 2 personen):
– ½ bloemkool
– twee kipfilets
– groenten naar keuze (ik heb lente-ui, een rode paprika en rode ui gebruikt)
– kokosolie om in te bakken
– zout en peper naar smaak
– voor de liefhebbers kruiden voor de kip

Snijd de halve bloemkool in roosjes (zo groot dat ze in de keukenmachine passen). Maal de roosjes in de keukenmachine totdat je korrels krijgt met dezelfde structuur/grootte als couscous. Zet dit even opzij.

Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes en bak ze in een beetje kokosolie. Als je het lekker vind kan je de kip kruiden naar smaak. Ik heb er een beetje zout, peper, chili/knoflook kruiden en sojasaus door heen gedaan! De bloemkool zelf heeft niet zoveel smaak, dus het is lekker om er op deze manier smaak aan te geven.

Als de kip gaar is, voeg je de (gesneden) groenten toe aan de stukjes kip. Roerbak deze even door. De groenten mogen best een beetje knapperig blijven. Als je de groenten geroerbakt hebt, voeg je de bloemkool couscous toe. Roer dit ook nog ongeveer 5 minuten door op een zacht vuurtje.

Proef de couscous even voordat je opschept. Misschien vind je het lekker om nog wat kruiden (zout en peper) toe te voegen voor iets meer smaak!

Enjoy!

Macro’s (per portie):
Kcal 317
Koolh 14,9
Eiwit 49,3
Vet 6,9
Vezels 5,9

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s