Italiaanse borrelplank

Ik kreeg heel veel vragen van jullie naar de recepten van mijn italiaanse Borrelplank! Heb het maar even snel online gezet voor jullie nu! Ik maakte drie lekkere recepten. De precieze hoeveelheden heb ik niet want ik deed alles op gevoel. Maar dat komt helemaal goed!

Bruschetta

– zes tomaten gesneden in blokjes (vruchtvlees verwijderen)

– kleine rode ui fijn gesneden

– met elkaar mengen met wat extra vierge olijfolie, zout, peper en knoflook

– bruschetta brood (of iets van ciabatta stokbroodje) afbakken in oven tot krokant is

– tomatensalsa verdelen over het brood

– daarover strooi je nog rucola, Parmezaanse kaas en balsamico creme

Aardbeien met ricotta

– aardbeitjes snijden

– pijnboompitten roosteren

– ricotta in het midden van het bordje leggen

– daarom heen de aardbeitjes, een paar basilicum blaadjes, de pijnboompitten, extra vierge olijfolie en balsamico creme

Salade caprese

– tomaten in plakjes snijden

buffel mozzarella in plakjes

– om en om verdelen op een schaal

basilicum blaadjes verspreiden

– besprenkel met extra vierge olijfolie, zout en peper én met de zelf gemaakte pesto, of met balsamico creme.

Homemade pesto

half plantje basilicum blaadjes

– handje geroosterde pijnboompitten

– Parmezaanse kaas

– flinke scheut extra vierge olijfolie, zout, peper en knoflook

– mixen in de blender en klaar!

Ik serveerde al dit lekkers met een rozijnen/noten brood (had ik besteld bij Picnic). Maar je kan dit ook zo eten of met toastjes of stokbroodje. Alles is lekker!

Enjoy!!! Liefs 💛💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s