Ooooh jongens dit was echt mega lekker! Zo leuk hoe ik gewoon maar wat in elkaar heb geflanst. Ik wilde een koolhydraat arme maaltijd maken dus ik dacht aan broccoli rijst. Kennen jullie dit al? Dit koop je gewoon kant en klaar in de supermarkt (ik haalde het bij Lidl). Je hoeft het maar 2 minuten te wokken, dus het is zo klaar. Verder deed ik er nog heel veel andere groenten bij én garnalen. Lees snel verder hoe je dit lekkere recept maakt.
Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 200 gram wok garnalen (ik had een zakje uit de vriezer)
– 400 gram broccoli rijst
– 1 punt paprika
– 1 doosje kastanje champignons
– 1 lente-ui
– bakje taugé
– halve courgette
– 1 teentje knoflook
– 2 el ketjap manis
– een flinke snuf chili poeder
– 1 el sesam zaadjes
– 1 el olie om in te bakken
Hoe maak je het?
- Snijd de paprika, champignons, courgette en lente-ui. Houd de lente-ui apart voor de garnering.
- Pers de knoflook uit en wok deze samen met de garnalen in een pan. Voeg ook de chili poeder toe. De garnalen moeten niet te lang gebakken worden, anders worden ze taai. Als ze roze zijn gekleurd zijn ze goed!
- Ondertussen dat je de garnalen bakt, wok je de paprika, champignons, courgette in een pan met de ketjap. Als de groenten gaar zijn voeg je de taugé nog kort toe. Roer nog even door en klaar. Zo blijft de taugé lekker knapperig.
- Terwijl je de garnalen en groenten wokt, moet ook de broccoli rijst verwarmd worden. Doe dit in een pan met een beetje olie en verhit ongeveer 2 minuten (steeds omscheppen).
- Rooster hierna ook de sesam zaadjes nog in een droge koekenpan licht bruin. Hoeft niet perse, maar hierdoor krijgen ze wat meer smaak!
- Verdeel de broccoli rijst over twee borden, schep daarop de gewokte groenten en verdeel de garnalen. Leg daarop nog wat gesneden lente-ui voor de garnering (en smaak) en verdeel de sesam zaadjes over de twee borden.
Mega lekker dit! En heel makkelijk.
Liefs, Lindsey