Ik werd door Hertog ijs gevraagd om een lekker paas recept te maken met hun nieuwe ijssmaak: karamel cheesecake. Ik zal eerlijk zeggen dat ik zelf niet echt van de toetjes ben, maar deze ijs smaak was wel écht om te smullen haha. Met de wafels erbij krijg je dus een mega lekker toetje. Wil jij dit ook op de paas tafel zetten? Lees snel verder hoe je dit recept maakt!
Wat heb je nodig (voor 8 wafels)?
– 125 gram havermeel
– 175 ml melk
– 2 eieren
– 35 gram gesmolten roomboter
– 30 gram honing
– 1 tl bakpoeder
– 2 el vanille extract (dr. oetker)
– snufje zout
– karamel cheesecake ijs van Hertog
Extra:
– wafelijzer
– olie / boter of bakspray om het wafelijzer in te vetten
– rood fruit, paaseitjes en poedersuiker als versiering
Hoe maak je het?
- Mix alle ingrediënten (behalve het ijs) met een mixer tot een glad beslag.
- Verhit het wafelijzer en vet deze in met bakspray oid.
- Bak de wafels goudbruin.
- Leg een wafel op een bord en schep daarop twee bollen karamel cheesecake ijs en leg daarop nog een wafel. Zo krijg je een soort sandwich.
- Strooi eventueel wat poedersuiker over de wafels en leg er wat rood fruit en paaseitjes op!
Smullen maar!
Liefs, Lindsey