Appel-pompoen spread

Zin in een lekker tussendoortje waarbij je meteen een portie groente naar binnen werkt? Lees dan snel verder. Deze appel-pompoen spread is zo gemaakt en lekker in combinatie met iets hartigs zoals geitenkaas of feta. Dit recept is trouwens ook perfect voor baby’s of kinderen! Je hebt in een handomdraai een prakje die niet naar groenten smaakt, misschien houden ze het dan eens binnen 😉

Wat heb je nodig?

Voor de spread:
– 200 gram blokjes pompoen
– 1 pink lady appel
– 5 gram honing (optioneel)

Om de crackers te beleggen:
– 15 gram geitenkaas
– pompoen pitten

Hoe maak je het?

  1. Schil de appel en snijd in even grote blokjes als de pompoen.
  2. Kook de blokjes pompoen samen met de appel voor ongeveer 10 minuten.
  3. Giet af, stop het in de keukenmachine / blender en mix het geheel door tot er een glad mengsel ontstaat.
  4. Voeg honig toe naar smaak. Ik gebruikte zo’n 5 gram voor een iets zoetere smaak.
  5. Besmeer twee crackers met wat van de spread en verdeel daarover wat geitenkaas en pompoenpitten.
  6. Bewaar de overgebleven spread in een afsluitbaar bakje of een weckpot.

Liefs, Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s