Kruidnootjes pompoen cake

Mijn twee favorieten van dit seizoen gecombineerd: kruidnootjes en pompoen. Jammmmmie! Als je deze cake eet krijg je meteen een portie groenten binnen, hoe mooi is dat! Benieuwd naar de smaak? Lees snel verder hoe je de cake maakt!

Wat heb je nodig?
– 400 gram blokjes pompoen
– 2 appels in blokjes
– 175 gram ultra fine oats
– 3 eieren
– 40 gram honing
– 30 gram eiwitpoeder vanille smaak
– 75 gram kruidnootjes
– 10 gram bakpoeder
– 2 theelepels koek/speculaas kruiden
– optioneel: pompoenpitten, amandelschaafsel en/of extra kruidnootjes voor bovenop.

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Kook de blokjes pompoen en appel samen in een pannetje tot ze zacht zijn geworden (ongeveer 10 minuten) en giet af.
  3. Mix de pompoen en de appel in een keukenmachine/blender tot een glad mengsel.
  4. Stop alle ingrediënten (behalve de kruidnoten) in een kom en maak hier een beslag van met een mixer.
  5. Roer nu de kruidnootjes door het beslag.
  6. Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel hierin het beslag.
  7. Versier de bovenkant eventueel met extra kruidnoten, amandelschaafsel en pompoenpitten.
  8. Zet in de oven voor 50 minuten. Dek de cake de laatste 10 minuten af met wat aluminium folie zodat de bovenkant niet verband.

Enjoy!!

Liefs, Lindsey

Macro’s per plak (12 stuks):
Kcal 150
Kh 23,8
Eiwit 8,1
Vet 4,4 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s