Kwarkdonuts met bosvruchten-chia jam

Food Photography

Goedemorgen! Ik deel vandaag een heerlijk recept met jullie gemaakt door Terry en Yara van Twins Kitchen (klik voor insta account). Deze meiden zijn nog niet zo heel lang bezig op instagram, maar hebben nu al een account waar je verliefd op wordt! Wat een prachtige foto’s en heerlijke recepten. Love it! Ik heb de meiden daarom ook gevraagd om een gastblog te schrijven voor Mamasuperdun. Lees hieronder meer over de tweeling met daarbij een heerlijk recept! ps: check hier alle mooie foodphoto’s van Twins Kitchen.

 


Twins Kitchen

Wij zijn Terry en Yara: tweelingzusjes uit Vinkeveen en het creatieve brein achter Twins Kitchen! We werken allebei fulltime in de Marketing/Reclame en we houden van bakken!

Dankzij Personal Body Plan, waar wij in 2015 mee zijn gestart, hebben we veel kennis opgedaan over voeding en sporten. We kregen inzichtelijk welke voedingswaarden we op een dag nodig hebben en we hebben onze levensstijl toen flink omgegooid.

De taarten met suiker, volle room en boter werden door onze nieuwe lifestyle ingeruild voor gezondere varianten. We werden steeds creatiever en bakten elk weekend 2 à 3 healthy taarten en cakes, om mee te kunnen ontbijten en om mee te kunnen nemen naar kantoor als verantwoorde snack.

Afgelopen september zijn we begonnen met Twins Kitchen. Een Instagram pagina waarmee we onze volgers willen laten zien hoe je op een gezonde en verantwoorde manier lekkere taartjes kunt bakken. We hopen jou ook te kunnen overhalen om aan de slag te gaan met onze recepten.

Heel veel bakplezier!

Recept kwarkdonuts met bosvruchten-chia jam

Ingrediënten voor 6 kwarkdonuts
– 100 gram tarwebloem
– 1 tl bakpoeder
– 2 eieren
– 200 gram magere vanillekwark
– 35 gram sukrin gold
– 20 gram smart protein vanille van Body & Fit
– 60 gram blauwe bessen

Ingrediënten voor de bosvruchten-chiajam
– 200 gram bevroren aardbeien
– 70 gram blauwe bessen
– 60 gram maple syrup
– 15 gram chiazaad
– zoetstof

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, van de kwarkdonuts door elkaar tot een plakkerig mengsel. Druppel een beetje olie op een keukenpapiertje en vet daarmee de donut-bakvorm in. Verdeel het mengsel over de 6 donutvormen en druk daarna de blauwe bessen in de donut-vormpjes. Als je geen donut-bakvorm hebt, kun je de ‘donuts’ ook maken in een normale bakvorm van 12x12cm. Dan krijg je kwarkbites en die zijn net zo lekker!

Plaats de donuts in de oven en bak ze af in 15-20 minuten. Maak je de ‘donuts’ in een normale bakvorm, dan bak je ze af in 20-25 minuten.

Nu kun je aan de slag gaan met de jam! Doe de aardbeien, blauwe bessen en maplye syrup in een steelpannetje. Zet op het vuur en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer dit hierna tot een gladde massa. Voeg daarna het chiazaad toe en breng op smaak met de zoetstof. Proef de jam om te kijken of je hem zoet genoeg vindt. Laat nogmaals 5 minuten pruttelen en haal hem van het vuur. Zodra de jam afkoelt, wordt hij dikker dus houd daar rekening mee.

Liefs,

Terry & Yara van Twins Kitchen
én Lindsey 

Macro’s per donut
93 kcal

3,2 khd
1,5 vet
7,8 eiwit

Macro’s per 15 ml jam
15 kcal

2,7 khd
0,2 vet
0,2 eiwit

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s