Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 350 gram pompoen
– 3 middelgrote zoete aardappels
– 150 gram spekjes
– scheutje melk
– klontje roomboter
– geitenkaas bolletjes
– handje walnoten
– handje zongedroogde tomaatjes
– handje rucola
Hoe maak je het?
- Snijd de pompoen en aardappels in kleine blokjes en laat ongeveer 10 minuten koken (tot je zacht zijn).
- Bak de spekjes in een koekenpan krokant en zet even opzij.
- Als de aardappel en pompoen gaar is, giet je deze af. Stamp de aardappels met een stamper en voeg een klontje roomboter en scheutje melk toe.
- Roer nu de pompoen stukjes hierdoor heen. Omdat de pompoen ook al zacht is hoef je deze niet nogmaals te stampen.
- Roer de spekjes en zongedroogde tomaat door de stampot.
- Verdeel de porties over twee borden en bestrooi de stamppot nog met rucola, geitenkaas bolletjes en walnoten.
Eet smakelijk!
Liefs, Lindsey