Zoete aardappel-pompoen stamppot

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 350 gram pompoen
– 3 middelgrote zoete aardappels 
– 150 gram spekjes
– scheutje melk
– klontje roomboter
– geitenkaas bolletjes 
– handje walnoten 
– handje zongedroogde tomaatjes
– handje rucola

Hoe maak je het? 

  1. Snijd de pompoen en aardappels in kleine blokjes en laat ongeveer 10 minuten koken (tot je zacht zijn).
  2. Bak de spekjes in een koekenpan krokant en zet even opzij.
  3. Als de aardappel en pompoen gaar is, giet je deze af. Stamp de aardappels met een stamper en voeg een klontje roomboter en scheutje melk toe.
  4. Roer nu de pompoen stukjes hierdoor heen. Omdat de pompoen ook al zacht is hoef je deze niet nogmaals te stampen.
  5. Roer de spekjes en zongedroogde tomaat door de stampot.
  6. Verdeel de porties over twee borden en bestrooi de stamppot nog met rucola, geitenkaas bolletjes en walnoten.

Eet smakelijk!

Liefs, Lindsey 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s