Mexican food, gotta love it! Nu het zonnetje nog lekker schijnt dacht ik, ik maak nog eens een lekkere zomerse salade voor jullie. Hoe vrolijk ziet dit eruit?? De combinatie van de zoete mais met de rode ui en zachte avocado maakt het helemaal lekker! Door de toevoeging van quinoa krijg je ook meteen je carbs binnen en voldoet het ook als volledige maaltijd!
Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 50 gram ongekookte quinoa
– 2 roma tomaten
– 1 avocado
– 1 klein blikje mais
– 1 klein blikje kidney bonen
– 1/2 kleine rode ui
– 1/3 bouillon blokje
– 50 gram gemengde sla
– 1 el olijfolie
– zwarte peper
Hoe maak je het?
- Kook de quinoa volgens de verpakking samen met het bouillonblokje. Hierdoor krijgt het meer smaak. Giet de quinoa af en laat afkoelen.
- Snijd de tomaat (verwijder het vruchtvlees) en avocado in blokjes.
- Snipper de halve rode ui fijn.
- Laat het blikje mais en kidney bonen uitlekken (was de kidney bonen evt af met water).
- Stop alles in een grote kom, voeg de sla toe, de olijfolie en wat peper. Hussel alles goed door elkaar.
- Serveer op twee borden en klaar is kees!
Liefs, Lindsey
Macro’s per portie:
Kcal 407
Kh 42,4
Eiwit 12,7
Vet 21,2