Deze ontbijt muffins zijn zo makkelijk én heel lekker! Ik maakte ze net terwijl ik ons avondeten stond te koken. Mix even snel het beslag in elkaar en schuif vervolgens in de oven. Zo heb jij morgen een lekker ontbijtje! En de dag erna ook misschien nog wel 😉 Extra lekker: eet ze lekker met een schepje magere rode vruchten kwark!
Wat heb je nodig (voor 6 muffins)?
– 2 kleine bananen (of 1 grote)
– 100 gram ultra fine oats
– 125 gram Griekse yoghurt (2% vet had ik)
– 125 gram blauwe bessen
– 50 gram gemengde ongezouten noten
– 15 gram honing
– 5 gram bakpoeder
– 1 ei
– flinke snuf kaneel
Extra: muffin vormpjes
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prak de bananen.
- Mix in een kom de bananen samen met het havermeel, de yoghurt, het ei, de honing, kaneel en het bakpoeder tot een glad beslag.
- Roer vervolgens met een lepel de blauwe bessen voorzichtig door het beslag. Voeg ook de noten toe.
- Vul de muffin vormpjes met het beslag en zet in de oven voor 20 minuten.
Klaar! Enjoy!
Liefs, Lindsey
Tip: je kan dit recept gebruiken als basis recept, varieer eens met ander fruit erin zoals appel.
Macro’s per muffin:
Kcal 184
Kh 21,9
Eiwit 6,2
Vet 7,3
Zien er heerlijk uit. Ik ben alleen allergisch voor bananen. Kan ik het met iets anders vervangen, iets gezonds?
Grt Amal
LikeGeliked door 1 persoon
Wellicht kan je het proberen met appelmoes light?😁 Geen idee hoe het dan smaakt natuurlijk, maar proberen kan geen kwaad toch? 😘
LikeLike