In de maand juli kreeg ik een doos van Albert Heijn met daarin producten met “minder suiker”. Ik maakte daar deze lekkere muesli repen van! Het zijn repen met gepofte rijst en geroosterde muesli, met een beetje chocolade 😉 Veel lekkerder dan uit een pakje. Er komt niet eens een oven bij kijken, zo gemaakt dus!
Wat heb je nodig (voor 12 repen)?
– 100 gram pure chocolade
– 80 gram pindakaas
– 75 gram geroosterde muesli zaden (AH)
– 50 gram cranberries
– 50 gram gepofte rijst (AH)
– 25 gram kokosolieÂ
– 15 gram honing
Extra:
– bakpapier en bakblik
* Uiteindelijk had ik best veel repen uit dit recept, dus je kan ook makkelijk alles halveren. Gebruik dan bijvoorbeeld een cakeblik oid. Â
Hoe maak je het?
- Zet een pannetje op het vuur en laat daarin de pure chocolade smelten samen met de pindakaas, kokosolie en honing.
- Mix in een kom 50 gram van de geroosterde muesli (de rest bewaar je voor de bovenkant), de gepofte rijst en cranberries door elkaar.
- Voeg hier het chocolade mengsel aan toe en roer door elkaar.
- Bekleed een (vierkant) bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel over de schaal. Druk met een lepel goed aan.
- Verdeel de overgebleven muesli nog over de bovenkant en druk dit wat aan met je vingers.
- Zet in de koelkast voor minstens 1,5 uur. Snijd daarna in repen en smullen maar!
Liefs, Lindsey