Courgetti met kip, champignon, ui en roomsaus

on


Wat heb je nodig (voor 2 flinke porties)?
– 3 courgettes (of koop kant-en-klare courgetti)
– 400 gram blokjes kipfilet
– 2 kleine rode ui
– half bakje champignons (125 gram ongeveer)
– 250 ml kookroom light
– 10 cherry tomaatjes 

– 2 tl groene pesto 
– 1 teentje knoflook 
(kokos)olie om in te bakken
– zout en peper naar smaak
– handje rucola
– optioneel: Parmezaanse kaas

Extra:
– spirelli om de courgetti te maken 

Hoe maak je het?

  1. Maak van de 3 courgettes dikke courgetti slierten en zet even opzij.
  2. Snijd de rode ui in halve ringen en de champignon in plakjes. Halveer ook de cherry tomaatjes.
  3. Verhit een pan met wat olie en bak hierin de stukjes kip gaar met de knoflook, zout en peper.
  4. Voeg de champignons en ui toe en roer het gehemetel een paar minuten door.
  5. Voeg de kookroom toe aan het kipmengsel en roer door. Voeg nu ook de pesto toe en roer weer door. Laat het geheel een aantal minuten inkoken.
  6. Terwijl de saus warm wordt verwarm je in een andere pan de courgetti. Hussel dit een paar minuten door, zodat het geheel warm is. Laat het niet te lang op het vuur staan anders wordt de courgetti te gaar/zacht.
  7. Voeg nog wat tomaatjes toe aan de saus en roer door.
  8. Verdeel de courgetti over de borden en verdeel daarover het kip mengsel. Leg er wat rucola op en eventueel Parmezaanse kaas (doen! = lekker)

Smullen maar!

Liefs, Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s