Als je deze muffins eet lijkt het net alsof je een mini appeltaartje eet. Lekker met appeltjes, rozijnen en kaneel. Zo gemaakt en ideaal als snack voor onderweg.
Wat heb je nodig (10 stuks)?
– 100 gram Ultra fine oats (havermeel)
– 100 gram melk
– 50 gram rozijnen
– 20 gram honing
– 1 banaan
– 1 appel
– 2 eieren
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snufje zout
Extra:
– 10 muffinvormpjes / muffinbakvorm
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Prak de banaan.
- Meng in een kom de havermeel, melk, honing, banaan, eieren, bakpoeder, kaneel en zout. Mix het geheel door tot een glad beslag.
- Voeg de stukjes appel en rozijnen toe en roer door.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten (die van mij hebben er 30 minuten in gezeten waardoor de bovenkant al te bruin is geworden).
Lekker bij je thee of als snack voor tussendoor!
Liefs, Lindsey
Wat een top recept!! Bedankt 🙂
Mn dreumesje vind ze ook heerlijk!
LikeLike