In de Albert Heijn box zaten naast allerlei groenten om te stampen, ook een zakje met gesneden knolraap. De knolraap zit vers en gesneden in een zakje in de koeling, in FRIET vorm. Nou daar kan je toch maar één ding mee doen toch?
Wat heb je nodig?
Voor de knolraap frietjes:
– een zakje gesneden knolraap (400 gram Albert Heijn)
– 2 el (olijf)olie
– 1 el paprikapoeder
– 1 tl uienpoeder
– 1/2 tot 1 tl chilipoeder (afhankelijk hoe pittig je ze wilt hebben)
– flinke snuf zout en peper
Voor het sausje:
– 2 el Griekse yoghurt 0% vet
– 1/2 tl uienpoeder
– 1/2 tl komijn
– zout en peper
Extra:
– bakplaat met bakpapier
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de knolraap in een kom, voeg de olie toe en meng door zodat alle frietjes onder de olie zitten.
- Voeg een voor een de kruiden toe en hussel door elkaar.
- Verdeel de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
- Het sausje maak je simpelweg door de ingrediënten door elkaar te roeren.
Enjoy!
Liefs, Lindsey