Pompoenstamppot met cavolo nero, spekjes en geitenkaas

stamp4

Deze maand kreeg ik van Albert Heijn een box vol verse groenten om mee te stampen. De vrienden van AH zijn namelijk uitgedaagd om mee te doen aan de #kleurrijkestamppotchallenge. Ik maakte daarom deze “moderne” creatie met pompoen en cavolo nero/kastanjechampignons roerbak.

Wat heb je nodig (voor 3 à 4 porties)? 
– 400 gram gesneden pompoen (vers bij Albert Heijn)
– 400 gram stamppot aardappelen
– zak roerbakgroenten cavolo nero & kastanje champignons (400 gr. Albert Heijn)
– 125 gram spekjes 
– 50 gram geitenkaas 
– 2 el melk
– 1 el (olijf)olie
– zout en peper

Extra:
– stamper 

Hoe maak je het?

  1. Kook de aardappelen en pompoen ongeveer 10 minuten en giet vervolgens af.
  2. Bak ondertussen de spekjes lekker krokant in een koekenpan.
  3. Verhit in een wok pan de olie en roerbak hierin de cavolo nero & kastanjechampignons mix ongeveer 4-5 minuten op een zacht vuurtje. Niet te lang, anders wordt de kool te zacht.
  4. Stamp de aardappelen samen met de pompoen, voeg hieraan de melk toe en stamp nogmaals.
  5. Roer de cavolo nero roerbakmix door de pompoen en aardappelen. Voeg peper en zout toe naar smaak!
  6. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel daarover de geitenkaas en spekjes.

Hollandse pot in een nieuw jasje 🙂

Eet ze! Liefs, Lindsey

stamp2

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s