Deze maand kreeg ik van Albert Heijn een box vol verse groenten om mee te stampen. De vrienden van AH zijn namelijk uitgedaagd om mee te doen aan de #kleurrijkestamppotchallenge. Ik maakte daarom deze “moderne” creatie met pompoen en cavolo nero/kastanjechampignons roerbak.
Wat heb je nodig (voor 3 à 4 porties)?
– 400 gram gesneden pompoen (vers bij Albert Heijn)
– 400 gram stamppot aardappelen
– zak roerbakgroenten cavolo nero & kastanje champignons (400 gr. Albert Heijn)
– 125 gram spekjes
– 50 gram geitenkaas
– 2 el melk
– 1 el (olijf)olie
– zout en peper
Extra:
– stamper
Hoe maak je het?
- Kook de aardappelen en pompoen ongeveer 10 minuten en giet vervolgens af.
- Bak ondertussen de spekjes lekker krokant in een koekenpan.
- Verhit in een wok pan de olie en roerbak hierin de cavolo nero & kastanjechampignons mix ongeveer 4-5 minuten op een zacht vuurtje. Niet te lang, anders wordt de kool te zacht.
- Stamp de aardappelen samen met de pompoen, voeg hieraan de melk toe en stamp nogmaals.
- Roer de cavolo nero roerbakmix door de pompoen en aardappelen. Voeg peper en zout toe naar smaak!
- Verdeel de stamppot over de borden en verdeel daarover de geitenkaas en spekjes.
Hollandse pot in een nieuw jasje 🙂
Eet ze! Liefs, Lindsey