Appel-bessen chocolade crumble

“crumble2”

 

Ik maakte een crumble met chocolade smaak en dit was me toch een partijtje lekker!! Op de bodem liggen appeltjes en blauwe bessen en die zijn lekker zacht geworden onder de crumble. Lekker met wat kwark of yoghurt.

Wat heb je nodig?
– 1 appel 
– 200 gram blauwe bessen
– 50 gram zelfrijzend bakmeel
– 50 gram havermout
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 60 gram gesmolten kokosolie

– 10 gram cacao poeder

– 1 el honing

Extra: 
– ovenschaal

“”

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  2. Verdeel de stukjes appel over de ovenschaal. Verdeel hierover ook de blauwe bessen.
  3. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de havermout, cacaopoeder en kokosbloesemsuiker. Voeg daarna de kokosolie toe en roer het geheel door zodat de kokosolie goed is verdeeld over het mengsel (er ontstaan nu een soort brokjes).
  4. Verdeel dit mengsel over het fruit in de ovenschaal. Verdeel daarover nog 1 el honing.
  5. Zet in de oven voor 30 minuten en laat dan een klein beetje afkoelen.

Lekker met een bakje yoghurt!

Liefs, Lindsey

Ga jij dit lekkere receptje maken? Laat mij jouw heerlijke creatie zien! Tag me in je foto of gebruik de #mamasuperdun als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Jacqueline schreef:

    Misschien een domme vraag, maar hoe komt er met deze ingrediënten een chocolade smaak?

    Like

    1. mamasuperdun schreef:

      Helemaal geen domme vraag!!! Ben de cacao poeder vergeten in het recept haha. Heb het nu toegevoegd! Bedankt voor je oplettendheid 😊😊

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s