Deze salade is eigenlijk vrij eenvoudig, maar wel voedzaam en lekker! Door de quinoa zit je lekker vol en krijg je weer energie van de koolhydraten. De gegrilde kipfilet vult meteen je eiwitten aan. Lekker voor thuis of om mee te nemen.
Wat heb je nodig?
– 50 gram ongekookte quinoa
– 75 gram paprika
– 30 gram feta
– 1/2 rode ui
– 1/2 bouillonblokje
– handje gemengde sla
– 1 kipfilet
– 1 el (kokos/olijf)olie om in te bakken
– zout en peper
– evt. dressing of olijfolie naar smaak (ik gebruikte een dressing van Bertolli met basilicum smaak)
Hoe maak je het?
- Kook de quinoa samen met het bouillonblokje (hierdoor krijgt het meer smaak). Giet daarna af en laat afkoelen.
- Verhit de olie in een grillpan en bak de kipfilet gaar.
- Snijd de paprika in blokjes, snijd de ui in ringen en hak de feta fijn. Snijd de gegrile kip in reepjes en betrooi met zout en peper (of andere kruiden die je lekker vind).
- Mijn salade deed ik heel leuk in een jar (ook handig om mee te nemen) en maakte daarom laagjes van de verschillende ingrediënten. Eerst een laagje sla, laagje quinoa, laagje paprika, laagje uien en een laagje feta en dan opnieuw. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een bordje opmaken en alles op elkaar leggen 🙂
- Voeg evt. wat zout en peper en olijfolie of dressing toe naar smaak.
Smullen maar 🙂
Liefs, Lindsey
Ga jij deze salade maken? Laat mij jouw heerlijke creatie zien! Tag me in je foto of gebruik de #mamasuperdun als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!