PEANUTBUTTER LOVERS OPGELET: deze koekjes zijn gevaarlijk lekker! Snel klaar, maar ook snel in je buik 😉 Kijk maar naar die vingertjes van Luca, die wilde ze al meteen opeten hihi.
Wat heb je nodig (voor ongeveer 10 koekjes)?
– 125 gram pindakaas met stukjes
– 50 gram gezouten pinda’s
– 30 gram fijne havermeel (Ultra fine oats)
– 30 gram pure chocolade druppels *
– 25 gram kokosbloesemsuiker
– 20 gram honing
– 30 gram pure chocolade
– 1 ei
– 1 tl (kokos/olijf)olie
* (kan ook worden vervangen door een pure chocoladereep in stukjes te hakken)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de pinda’s in stukjes.
- Mix in een kom de pindakaas, havermeel, ei, kokosbloesemsuiker, honing en olie.
- Voeg de stukjes pinda toe (bewaar wat stukjes pinda om de koekjes mee te versieren) aan het mengsel en roer door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak (ongeveer) tien balletjes en leg deze op de plaat. Druk de balletjes plat met je vingers zodat er een koekjesvorm ontstaat. Zet in de oven voor 12 minuten. Laat de koekjes daarna afkoelen.
- Smelt de pure chocolade (au bain marie of magnetron). Dip de koekjes voor de helft in de chocolade. Bestrooi de chocolade kant met stukjes pinda. Laat de chocolade hard worden en smullen maar!!
Liefs, Lindsey
Ga jij deze choco-pinda koekjes maken? Laat mij jouw heerlijke creatie zien! Tag me in je foto of gebruik de #mamasuperdun als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!