Romige pompoen-kerrie soep

on


Met deze grijze dagen heb ik toch echt het liefste een lekkere soep tijdens de lunch. Zo ben je meteen weer even opgewarmd en krijg je een vol gevoel. Deze soep is lekker romig van smaak door de cream cheese erin!

Wat heb je nodig?
– 350 gram pompoen
– 150 gram rode paprika
– 1 middelgrote rode ui
– 1 teentje knoflook

– 1 el olijfolie
– 1 bouillonblokje
– 400/500 ml water
– 50 gram cream cheese light
– 1 à 2 tl kerriepoeder
– zout en peper

Extra:
– staafmixer / blender

Hoe maak je het?

  1. Snijd de pompoen, paprika en rode ui in stukjes.
  2. Verhit in een pan de olijfolie. Pers de knoflook en fruit deze samen met de ui aan in de pan.
  3. Voeg de groenten toe en roer even door.
  4. Voeg ongeveer 400-500ml kokend water toe (zodat de groenten net onder water staan) en het bouillonblokje. Roer het geheel door tot het bouillonblokje is opgenomen.
  5. Zodra de groenten zacht zijn geworden kan je de soep pureren met de staafmixer.
  6. Roer nu de cream cheese door de soep samen met de kerriepoeder. Begin met 1 tl kerrie. Als je extra kerrie wilt kan je nog meer toevoegen. Voeg nog zout en peper toe naar smaak.

Lekker warm in je buikje met deze grijze dagen en ook ideaal als mealprep!

Liefs, Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s