Zo’n mega vette uitsmijter is natuurlijk lekker, maar probeer eens deze heerlijke variant. Ik maakte een gebakken ei op toast met een Italiaanse twist. Ik gebruikte namelijk zongedroogde tomaatjes en pesto in het ei. Smullen!
Wat heb je nodig?
– 2 (donker) volkoren boterhammen
– 75 gram vloeibare eiwit *
– 25 gram zongedroogde tomaatjes
– 5 gram groene pesto
– 20 gram geraspte kaas
– 1/4 avocado
– 4 plakjes kalkoenfilet
– handje sla (of andere groenten)
– 1/2 el olijfolie om in te bakken
– zout en peper naar smaak
*vloeibare eiwitten zijn ook verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn van het merk Two Chicks
Hoe maak je het?
- Rooster de boterhammen (als je dat lekker vindt) en snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.
- Meng in een kommetje het eiwit, de tomaatjes, pesto en geraspte kaas.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het eimengsel gaar in de pan (om en om).
- Beleg de boterhammen met de kalkoenfilet. Leg hierop het ei.
- Snijd de avocado in plakjes en verdeel over het ei.
- Voeg nog een handje sla (of andere groenten) toe en smullen maar!
Liefs, Lindsey