Die bloemkool in de koelkast lag daar maar te wachten op ons. Maar wij hadden er die avond geen zin in haha. Toch moest hij op! Daarom besloot ik er een soepje van te maken. Verrassend lekker!
Wat heb je nodig (voor 2 porties)?
– 350 gram bloemkool roosjes
– 50 gram spekjes
– 1 grote ui
– 1 teentje knoflook
– 1 lente-ui
– 1 bouillonblokje
– 1 tl (kokos)olie om in te bakken
– ongeveer 1 liter heet water
Extra:
– staafmixer / blender
Hoe maak je het?
- Snijd de ui. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de ui en voeg de knoflook (geperst) toe.
- Voeg vervolgens de bloemkool toe en roer even door.
- Vul de pan met water, zodat de bloemkool net onder water staat. Voeg ook het bouillonblokje toe en roer door.
- Breng het geheel zachtjes aan de kook en bak ondertussen de spekjes in een koekenpan.
- Zodra de bloemkool zacht is geworden kan je de soep met een staafmixer pureren (kan ook in een blender oid).
- Schenk de soep in twee kommen en verdeel de spekjes. Snijd de lente-ui in ringen en strooi over de soep.
Eet smakelijk!
Liefs, Lindsey