Lieve mensen, onze beste Sinterklaas is aanstaande zaterdag weer in het land! En dat vraagt natuurlijk om pepernoten, speculaas en nog meer lekkernijen. Ik ben zelf dol op chocolade en koekjes, dus maakte ik een Sinterklaas versie van de chocolate chip cookie, namelijk met speculaas brokken er in.
Door te klikken op de ingrediënten zie je welke ik gebruik hebt!
Wat heb je nodig?
– 80 gram amandelmeel
– 25 gram volkoren speltmeel
– 25 gram kokosbloesemsuiker
– 50 gram gesmolten kokosolie
– 50 gram speculaas brokken
– 50 gram pure chocolate chips (ik gebruikte deze pure choc chips van De Notenshop)
– 1 ei
– 1 tl vanille aroma (dr. oetker)
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
Optioneel: voeg een snuf speculaas / koek kruiden toe, dan is het helemaal een echt specuclaas koekje!
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng in een kom de amandelmeel, speltmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en zout. Roer dit door even door elkaar en zet opzij.
- Voeg nu de natte ingrediënten toe: de gesmolten kokosolie, het ei, de vanille aroma en mix het geheel tot een beslag.
- Breek de speculaas brokken in stukjes en voeg dit samen met de chocolate chips toe aan het beslag. Roer de stukjes door het beslag met een lepel.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en maak hierop 8 bolletjes. Druk de bolletjes aan zodat ze wat platter worden. Vorm de koekjes eventueel nog met je vingers zodat ze iets ronder worden.
- Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten. Houd ze rond de 12/13 minuten even in de gaten voordat het ineens te hard gaat. Als ze bruin zijn en de randjes krokant zijn ze klaar!
- Nu is het nog een kwestie van wachten tot ze afgekoeld zijn…… SUCCES!
Liefs, Lindsey