Pas geleden maakte ik de overnight bieten oats. Toen bedacht ik mij dat ik hier ook wel een heel lekker taartje mee zou kunnen maken. Ik gebruikte hiervoor wat heerlijke bak spulletjes van Body & Fit Shop! In het recept vind je een link naar de producten die ik gebruik.
Dit receptje is trouwens bereid in de airfryer! Heb jij er ook een? Dan is dit zeker het proberen waard. Heb je geen airfryer, stop het dan gewoon in de oven.
Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 1 middelgrote (voorgekookte) biet
– 1 middelgrote appel
– 1 banaan
– 8 el havermout
– 2 el chia zaadjes
– 1 el honing
– 1 el cashew pasta
– 150 ml water
– 2 tl bakpoeder
– handje pecannoten
– en een klodder chocospread (deze is trouwens vegan!)
Extra:
– keukenmachine/blender
– bakblik
Hoe maak je het?
- Schil de appel en snijd in grove stukken, doe dit ook met de biet en banaan. Stop in de keukenmachine en mix door tot het geheel fijner wordt.
- Voeg nu alle overige ingrediënten toe, behalve de noten en chocospread, en mix het geheel door tot alles goed is gemengd.
- Roer met een lepel wat hele (of stukjes) pecannoten door het beslag.
- Vet een klein bakblik in of bekleed met bakpapier en zet in de airfryer voor ongeveer 20-25 minuten.
- Check of het taartje gaar is door er een saté prikker in te steken. Komt de prikker er droog uit? Dan is je taartje gaar.
- Besmeer met een lekkere klodder chocospread en zo is je taartje helemaal af.
Liefs, Lindsey