De kok en de dokter
Kennen jullie die leuke tv kok Ramon Beuk nog, je weet wel van Born2Cook? Jammer dat je al die geuren niet door de tv kan ruiken, want wat daar allemaal op tafel gezet werd.. jammie!
En wie geniet er ook van die heerlijke schaamteloze serie “Zon zuipen ziekenhuis”? Dan hoop ik dat jullie onze Nederlandse McDreamy wel eens voorbij hebben zien komen, namelijk meneer dokter Rutger Verhoeff.
Deze twee mannen hebben hun krachten gebundeld en een boek geschreven, genaamd “Lekker beter”. Ik heb dit boek een tijdje geleden cadeau gekregen van ze (super lief) en ben er nu eindelijk aan toe gekomen om het eens te lezen. ÉN…..
Ik mag uit dit boek een heerlijk receptje met jullie delen!
Lekker Beter
Het boek is ingedeeld in verschillende “prestaties”: Denkwerk, krachtsport, duursport, lekker slapen en totaal fit. De combinatie van de kok en de huisarts zorgt er voor dat je een lekker recept voorgeschoteld krijgt, met daarbij de juiste producten die door de arts worden aanbevolen en bijdragen aan bepaalde prestaties. Van vezelrijke tussendoortjes voor tijdens het werken tot een ontbijt met langzame koolhydraten waar je een halve marathon op kunt lopen.
Handige weetjes en lekkere recepten, wat een gouden combinatie. De manier waarop het boek is geschreven vind ik ook erg leuk. Het is geen standaard recepten boek! Er zitten stukjes in als “er komt een kok bij de dokter”, “de kok vertelt” en “de dokter legt uit”. Op deze manier is er een mooie wisselwerking tussen de kok en een dokter. Want het is ook wel eens fijn om te weten waarom bepaalde producten nou goed voor je zijn. Nou jongens ik ben fan.
Hartige worteltaart
In het Lekker Beter boek staat dit heerlijke recept: de hartige worteltaart. Deze mag ik met jullie delen op mijn blog! Als je hem maakt, tag dan even Lekker Beter. Vinden ze leuk 🙂
Wat heb je nodig?
– 1 el olijfolie
– 400 gram (winter)wortel
– 2 eieren
– 200 ml magere kwark
– 2 tenen knoflook (gehakt)
– 1,5 tl zout
– 2 tl gemalen komijn
– 1/2 tl zwarte peper
– 2 el kerrie poeder
Hoe maak je het?
Verhit de oven voor op 165 graden. Vet een taartvorm van 20 cm in met 1/2 el olijfolie. Rasp voor de vulling de wortel fijn in een keukenmachine (ik gebruikte een rasp).
Verhit in een koekenpan 1/2 el olijfolie, bak hierin de geraspte wortel al omscheppend 3 minuten en laat afkoelen.
Klopn in een kom de eieren, kwark, knoflook, zout, komijn, peper en kerriepoeder met een garde door elkaar. Voeg de afgekoelde wortel aan het eimengsel toe en roer door tot alles gelijkmatig is vermengd. Schep het kwarkbeslag in de ingevette taartvorm.
Bak de taart 40-45 minuten in de hete oven. Laat hem na het bakken volledig afkoelen zodat hij stevig wordt en goed te snijden is. Bewaar de taart eventueel afgedekt in de koelkast.
Lekker om koud als tussendoortje te eten in de middag.
Ben jij nieuwsgierig geworden? Lekker Beter is te koop via onderstaande links:
Lekker Beter – via bol.com
Lekker Beter – via eci.nl