Wortel-pompoen soep

on


Op Gymjunkies staat ook weer een receptje van Mamasuperdun. Dit keer een makkelijk soepje, ideaal voor mealprep!

Wat heb je nodig (voor 5 porties)?
– 600 gram wortelen 
– 650 gram pompoen (is ongeveer 3/4 flespompoen)
– 2 grote uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 bouillon blokjes
– 1 el tijm
– heet water
– (kokos)olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  1. Maak de pompoen en wortels schoon en snijd ze in stukken. Hoe kleiner de stukjes hoe sneller ze gaar zijn!
  2. Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit daarin de knoflook en uien.
  3. Voeg vervolgens de stukjes pompoen en wortel toe en roer even door.
  4. Vul de pan met heet water zodat de groenten net onder water staan (zo blijft de soep lekker dik) en voeg de bouillon blokjes toe.
  5. Laat de soep zachtjes doorkoken totdat de pompoen en wortel zacht zijn geworden. Nu kan je de soep gaan pureren.
  6. Voeg de tijm toe en wat zout en peper (of evt. andere kruiden) naar smaak. De soep kan je gemakkelijk in porties invriezen.Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan gewoon wat water toe!

Liefs, Lindsey

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s