Pas geleden kwam ik het leuke instagram account tegen van Healthandlicious. Loreen is ook moeder en #fitmom 😉 Haar insta-pagina staat vol met mooie plaatjes van heerlijk eten. Haar foto’s en receptjes spreken mij heel erg en heb daarom gevraagd of zij een recept wil delen op Mamasuperdun! Hoe lekker ziet dit er uit?! Zelfs de kids smullen er van, en dat terwijl er groenten in zitten verstopt! Loreen heeft zelf (nog) geen blog maar je kan haar wel volgen op instagram @healthandlicious.
Loreen stelt zich hieronder kort voor aan jullie!
“Hoi hoi, mijn naam is Loreen en ik deel mijn gezonde recepten via mijn instagram account: Healthandlicious. Al sinds mijn kindertijd worstel ik met mijn gewicht. Heb altijd al van lekker eten gehouden en hield totaal niet van sporten. Hoe anders is het nu. Ik ben nu gek op sporten en gezond eten. En niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn kinderen. Ik ben zelfs een opleiding als gewichtsconsulent begonnen en wil straks mij ook nog specialiseren in kinderen en gewicht. Ik wil graag iedereen stimuleren om gezond te eten en laten zien dat dit ook erg lekker kan zijn. Daarom de naam Healthandlicious. Want naast gezond moet het eten ook gewoon lekker zijn. Samen genieten”.
Wat heb je nodig?
– 200 gram pompoenmoes (zelfgemaakt)
– 200 gram appelmoes (zelfgemaakt, optie appelmoes (light) uit potje)
– 10 ml vanille extract
– 1 el arachide olie
– 3 eieren
– 1 el honing
– 1 el baking soda of bakpoeder
– 100 gram kokosmeel
– 50 gram cacaopoeder
– 100 gram 85% pure chocolade (in stukjes gehakt)
– 30 gram stevia rietsuiker
– handje vol noten
Optioneel: 2 el gebroken lijnzaad
Hoe maak je het?
- Maak eerst de pompoenmoes. Dit doe je door de pompoen te koken (tot het volledig zacht is geworden) en vervolgens te pureren.
- Meng alle natte ingrediënten samen in een kom.
- Voeg daarna alle droge ingrediënten toe (behalve de fijn gehakte chocolade en noten) en roer het geheel goed door.
- Roer nu de stukjes chocolade er doorheen. Vet het bakblik in met boter, olie of spray of bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in de bakvorm en bestrooi de gehakte noten eroverheen.
- Bak de brownie in 35-40 minuten gaar. Haal de brownie daarna uit de oven.
Tip: je kan er nog gesmolten chocolade overheen doen als je dit lekker vindt. Lekker om te eten als de brownie nog een beetje warm is!
Eet smakelijk!
Liefs van Loreen van Healthandlicious