Fruitspread van Nicole

De lieve NicaChica heeft weer een lekker receptje voor jullie! Een heerlijk zelfgemaakte fruitspread. De spread bevat suiker, dus hij is niet perse gezond (maar wel héél lekker)!

Nicole: “Mijn gezellige en goedgevulde potjes beginnen zo nu en dan de leidraad te worden voor het bedenken én maken van nieuwe recepten. Zo fijn om te zien hoe alles bij elkaar lijkt te passen en precies waar Nica Chica voor staat. Food, Fotografie & Ontwerp. Wat dacht je van een heerlijk frisse kruidenkaas, lekker op homemade bagels. Of een lemoncurd die je in een handomdraai op tafel hebt staan. Zo eentje waarvan je een goeie swirl over je zelfgebakken scones wilt doen. Dit zijn goedgevulde potjes die ik eerder gemaakt heb en waar ik zo vrolijk van wordt.

 Bij deze weer een nieuw vrolijk en lekker gevuld potje met fruitspread van zachtfruit mix: aardbeien, frambozen en blauwe bessen. De spread is niet op de traditionele manier, gekookt op een fornuis, gemaakt, maar gebakken in de oven. Door het fruit te bakken in de oven, krijgt de jam een extra diepe smaak.”

Wat heb je nodig (voor een grote pot van 500 gram) ?
– 125 gram frambozen
– 125 gram blauwe bessen
– 300 gram aardbeien
– 175 gram rietsuiker
– 1 vanillestokje 
– geraspte schil van citroen 
– 50 ml versgeperst citroensap (ca 1 grote citroen)

 Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeiden en snijd ze doormidden.
  3. Doe het fruit met de suiker in een braadslede. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit en voeg toe aan het fruit.
  4. Voeg de geraspte schil en het citroensap toe en schep alles goed om.
  5. Stop het vanillestokje tussen het fruit en zet de braadslede 15 minuten in de oven.
  6. Haal de braadslede uit de oven en druk het zachte fruit met een pureestamper fijn. Roer goed om en zet terug in de oven.
  7. Bak nog 15-20 minuten tot het fruit en de suiker vloeibaar zijn. (De exacte tijd wordt bepaald door hoe sappig het fruit is, dus controleer elke 5 minuten even.)
  8. Haal de braadslede uit de oven, pureer het fruit nog een keer en schep dan voorzichtig in een potje.

 TIP: Ga je zelf ook aan de slag om je eigen fruitspread te maken, dan kan je hier jouw ‘fruitspread label‘ downloaden & printen. Even uitknippen en met dubbelzijdige tape op je voorraadpot plakken. Klaar is je eigen fruitspread!

Liefs, Nicole van NicaChica en Lindsey

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s