In het recept van de vegan protein vanilla pancakes konden jullie al eerder lezen dat ze bij Body & Fit shop tegenwoordig heel veel vegan en organic producten verkopen. Naast de pancakes maakte ik deze lekkere organic kokos-cashew koekjes! Om je vingers bij op te eten 🙂 In het ingrediënten lijstje vind je meteen een link naar de producten die ik heb gebruikt.
Wat heb je nodig (voor 10 koekjes)?
– 65 gram cashew pasta
– 50 gram (organic) kokosmeel
– 35 gram gesmolten (organic) kokosolie
– 30 gram honing
– 20 gram kokosbloesemsuiker
– 2 eieren
– snufje zout
Extra:
– bakplaat met bakpapier
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng in een kom de kokosmeel samen met de eieren, kokosolie en cashew pasta.
- Voeg hieraan de honing, kokosbloesemsuiker en zout aan toe en meng door elkaar. Er ontstaat nu een soort plakkerig deeg.
- Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol in je handen een klein balletje deeg en leg deze op de plaat. Druk deze zachtjes aan zodat er een rond koekje ontstaat. Herhaal tot het deeg op is. Probeer alle koekjes even dik te maken, ivm de garing.
- Bak de koekjes 8 à 10 minuten goudbruin. Als ze te wit zijn, laat ze dan nog 1 à 2 minuten in de oven bakken.
- Laat de koekjes goed afkoelen zodat ze krokant kunnen worden. Smeer er eventueel wat extra cashew pasta op als extraatje 😉
Enjoy! Liefs, Lindsey