Het is vandaag #nationalchocolateday…..!!! Of international.. geen idee.
Maar dit wist ik ook niet hoor. Dat zag ik weer bij andere foodies voorbij komen haha. Maar je bent foodblogger of niet, dus ik doe er ook maar aan mee 😉 Ik heb namelijk nog een lekker recept voor jullie in de aanbieding. Deze “No bake brownies”. Brownies die je dus niet hoeft te bakken, maar alleen even in de koelkast hoeven te staan. Ik vulde ze met aardbeitjes, want chocolade en aardbeien zijn altijd een goede combinatie!
Wat heb je nodig?
– 250 gram medjoul dadels (ontpit)
– 100 gram havermout
– 100 gram pure chocolade
– 100 gram aardbeien
– 100 gram gesmolten kokosolie of roomboter
– +/- 5 eetlepels kokosrasp
Extra
– (vierkant) bakblik
– bakpapier
Tip: je kan de brownie ook met andere dingen vullen zoals bessen, rozijnen, cranberries, noten enz.
Hoe maak je het?
- Ontpit de dadels en laat ze even wellen in heet water. Hierdoor worden ze lekker zacht.
- Laat ondertussen de chocolade smelten (au-bain marie) en de kokosolie / roomboter. Doe dit wel in twee aparte pannetjes 😉
- Meng de havermout met de gesmolten olie / boter en roer goed door elkaar. Roer hier vervolgens ook de dadels en de aardbeien doorheen.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en roer door.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en vul met het mengsel. Strooi hierover de kokosrasp en zet in de koelkast. Ik heb hem de hele nacht in de koelkast laten staan, maar een paar uur zal voldoende zijn. Zodra de brownies hard zijn kan je ze aansnijden.
Snack ze!
Liefs, Lindsey