Gisterenavond liep ik in de supermarkt en bedacht à la minute dit recept met maar een paar ingrediënten! Lekker snel op tafel en voedzaam 🙂
Wat heb je nodig (2-3 personen)?
– een zakje spinazie tagliatelle (vers uit koeling)
– 250 gram spekjes
– 1 courgette
– 1 grote ui
– 1 grote hand verse spinazie
– 1 potje crème fraiche (light)
– 2 plakjes geitenkaas
Hoe maak je het?
1. Kook de tagliatelle volgens de verpakking en bak de spekjes in een grote wokpan. Ondertussen snijd je de ui en courgette.
2. Als de spekjes gaar (licht krokant) gebakken zijn voeg je de uien toe. Roer het geheel door.
3. Voeg hier de courgette aan toe en roer weer door. Blijf roeren tot de courgette zacht is geworden.
5. Roer het potje crème fraiche door het mengsel zodat er een saus ontstaat. Vind je de saus te dik? Voeg dan een klein scheutje water, melk of kookroom toe.
6. Roer de hand spinazie nu ook door de saus en zorg ervoor dat de spinazie is geslonken.
7. Voeg nu de tagliatelle door en roer door de saus.
8. Serveer in een diep bord en brokkel wat geitenkaas over de pasta!
Eet smakelijk 😁
Liefs, Lindsey